یک تماشاگر ویژه برای بازی ایران و آرژانتین

سرالکس فرگوسن سرمربی اسطوره‌ای باشگاه منچستریونایتد و استاد کارلوس کی روش پیش از دیدار ایران و آرژانتین برای روحیه دادن به ملی‌پوشان کشورمان از کمپ تیم ملی ایران دیدن خواهد کرد و با حضور در استادیوم مینیرو در بلوهوریزونته این دیدار حساس تیم ملی را از نزدیک به تماشا خواهد نشست.

گفته می‌شود این برنامه‌ای است که کارلوس کی روش برای سورپرایز کردن شاگردانش و روحیه دادن به تیم ملی در جام جهانی در سر دارد و برای این منظور از فرگوسن دعوت رسمی به عمل آورده است. در صورت حضور الکس فرگوسن در برزیل، حضور او در کمپ کورینتیانس و تماشای دیدار ایران و آرژانتین نیز قطعی خواهد بود.
هنوز برنامه دقیقی از سفر احتمالی فرگوسن به برزیل منتشر نشده است اما گفته می‌شود او برای تماشای دیدار انگلیس و اروگوئه که 29 خرداد در سائوپائولو برگزار خواهد شد، وارد شهر محل اقامت تیم ملی ایران می‌شود و این زمانی است که کی روش برای حضور او در کمپ ایران در سائوپائولو در نظر گرفته است.

فرگوسن سپس 31 خرداد در بلوهوریزونته و به دعوت کی روش بازی شاگردان کی روش دستیار پیشین و دوست همیشگی و نزدیک خود را به تماشا خواهد نشست تا ملی‌پوشان ایران از روحیه کافی برای رویارویی با ستارگان آرژانتین برخوردار باشند و البته همه این برنامه‌ها در صورتی عملی خواهد شد که در برنامه سفر فرگوسن به برزیل خللی ایجاد نشود.
با استناد به رسانه‌های انگلیسی بعید به نظر می‌رسد که فرگوسن این رقابت‌ها را از دست بدهد. بنا بر ادعای این رسانه‌ها، فرگوسن اولین جام جهانی فوتبال پس از بازنشستگی خود را از دست نخواهد داد، به خصوص که این جام جهانی در برزیل برگزار می‌شود و الکس از لحاظ سلامتی نیز هیچ ‌گونه مشکلی برای این سفر نخواهد داشت، همان طور که اخیراً طی سفری راهی باربادوس در حواشی دریای کارائیب شده بود.

ناگفته نماند فرگوسن در گذشته نیز بارها به دعوت کی روش پاسخ داده و برای او زحمت سفرهای اینچنینی را به جان خریده است. به عنوان مثال در گذشته و زمانی که دادگاهی در لیسبون قصد محروم کردن کی روش را داشت، الکس خود را به این دادگاه رسانده و پس از شهادت به سود کارلوس، به انگلیس بازگشت و حالا هم گفته می‌شود که قطعاً دیدار ایران و آرژانتین یکی از دیدارهایی است که فرگوسن در صورت حضور در جام جهانی برزیل به تماشای آن خواهد نشست.



برچسب ها :

کمترین شانس قهرمانی در جام جهانی برای ایران است

کاربران یکی از سایت‌هایی که مجوز رسمی برای شرط‌بندی را دارد شانس قهرمانی تیم محبوب خود را در جام جهانی اعلام کردند که در این بین تاکنون برزیل شانس اول قهرمانی را از سوی شرط‌بندان دارد.

از هر سه کاربر یک نفر قهرمانی تیم فوتبال برزیل را پیش‌بینی کرده‌اند. تیم فوتبال آرژانتین در رده دوم قرار دارد که از هر 9 کاربر 2 نفر به این تیم رای داده‌اند. آلمان و اسپانیا در رده‌های بعدی قرار دارند که از 11 کاربر 2 نفر به آلمان و از هر 13 کاربر 2 نفر به اسپانیا رای داده‌اند.

دو تیم فوتبال هندوراس و ایران از هر 1500 کاربر تنها یک نفر رای به قهرمانی این دو تیم داده است.

رده‌بندی این نظرسنجی به شرح زیر است:

1- برزیل

2- آرژانتین

3- آلمان

4- اسپانیا

5- بلژیک

6- فرانسه

7- ایتالیا

8- اروگوئه

9- کلمبیا

10- هلند

11- انگلیس

12- پرتغال

13- شیلی

14- روسیه

15- مکزیک

16- سوئیس

17- آمریکا

18- اکوادور

19- ساحل‌عاج

20- کرواسی

21- ژاپن

22- بوسنی‌

23- غنا

24- یونان

25- نیجریه

26- کره‌جنوبی

27- استرالیا

28- کامرون

29- الجزایر

30- کاستاریکا

31- هندوراس

32- ایران



برچسب ها :

در مورد 5 نفری که مسافر جام جهانی نیستند

علی کریمی به اردو دعوت می‌شود یا نمی‌شود؟ به چه بهانه‌ای برای جادوگر ویزای اتریش گرفته شده است؟ این موارد و سئوالاتی از این دست چند روزی بود که با انتشار خبر اردوی اتریش و لیست جدید تیم‌ملی‌ شنیده شده و این گمانه‌زنی که آیا جادوگر فرصتی پیدا خواهد کرد که در جام‌جهانی 2014 برزیل تیم‌ملی را همراهی کند یا نه. سئوالاتی که دوشنبه شب با انتشار لیست جدید تیم‌ملی جواب آنها داده شده، لیستی که نه تنها در آن خبری از اسم کریمی و رحمتی نیست بلکه چند نفری هم که در اردوی آفریقای جنوبی حضور داشند یا گرفتار حاشیه‌های آن بودند از جمع ملی‌پوشان حذف شده و ظاهرا دیگر شانسی برای پوشیدن پیراهن ملی در جام‌جهانی نخواهند داشت.

فلاش بک- خرداد 1392

فرزاد حاتمی‌، مجتبی جباری، محمد نوری، غلامرضا رضایی یعقوب کریمی، مهرداد اولادی، امید ابراهیمی و شجاع خلیل‌زاده بازیکنانی بودند که آن شب خاطره ساز در اولسان کره‌جنوبی تیم‌ملی را همراهی می‌کردند. البته این پایان کار نبود و اکثر این بازیکنان پس از صعود تیم‌ملی به جام‌جهانی و شروع اردوهای آماده‌سازی دیگر شانسی برای پوشیدن پیراهن تیم‌ملی پیدا نکردند.

مسافرانی که به اتریش نمی‌روند!

اما داستان از اردوی آفریقای جنوبی شروع شد. اردویی که کاروان ملی‌پوشان تکه و پاره شده و بازیکنان در سه گروه و با فواصل زمانی مختلف به آن اضافه شدند. با این حال این اردو و ماجراهای آن استارت حاشیه‌ را زد. ماجرای تمدید قرارداد کی‌روش و چند اتفاق دیگر از این دست که باعث به هم خوردن تمرکز ملی‌پوشان و کادرفنی در ژوهانسبورگ شد. جواد نکونام به این اردو نرسید، پژمان منتظری نیمی از آن را از دست داد. یعقوب کریمی، امید ابراهیمی و شجاع خلیل‌‌زاده با سپاهان گرفتار لیگ قهرمانان بودند هر چند شایعه شده بود که شاید خط بخورند. داستانی که علی کفاشیان و یکی دو نفر دیگر از همراهان تیم‌ملی آن را تکذیب کرده و تاکید داشتند که در تیم‌ملی چیزی به نام خط خوردن نداریم. تاکیدی که حالا با انتشار لیست اردوی اتریش ثابت شده که این ماجرا بوده و بازیکنانی چون رضا نوروزی، یعقوب کریمی، امید ابراهیمی، شجاع خلیل‌زاده، حامد لک و مهرداد جماعتی که برای اردوی آفریقا دعوت شده بودند از لیست حذف شده و به اتریش نخواهند رفت.

استارت در اتریش برای برزیل

امید ابراهیمی، شجاع خلیل‌زاده، یعقوب کریمی، مهرداد جماعتی، رضا نوروزی و حامد لک از لیست حذف شدند تا رضا قوچان‌نژاد، اشکان دژاگه، جهانبخش بیت‌آشور، مسعود شجاعی، دانیال داوری، سردار آزمون و علیرضا حقیقی جایگزین آنها برای اردوی اتریش شوند. اردویی که شنیده می‌شود بر خلاف اردوی اول در آفریقا مهم‌ترین اردو و برنامه‌ تیم‌ملی برای آماده‌سازی جام‌جهانی است، بنا به اعلام مسئولان فدراسیون و کادرفنی تیم‌ملی بازیکنان دعوت شده به اردو باید بعد از ظهر روز پنجشنبه (فردا) راهی هتل آزادی شده و برای تمرینات چهار روزه تهران و بعد از آن اتریش آماده شوند.

کی‌روش قید جادوگر را زد

در یکی، دو روز گذشته قبل از انتشار لیست تیم‌ملی برای اردوهای تهران و اتریش شایعه شده بود که شاید کی‌روش جادوگر را با خود به اتریش و برزیل ببرد. علی کریمی با خداحافظی جباری از تیم‌ملی و نبود یک هافبک خلاق پاسور در مرکز میدان می‌تواند به تیم‌ملی کمک کند اما اکثر اهالی فوتبال اعتقاد دارند که او در ماه‌های اخیر از آمادگی ایده‌آل به دور مانده و بابت همین احتمال کمی دارد مرد پرتغالی او را با خود به برزیل ببرد. زمزمه‌هایی که در نهایت با انتشار لیست تیم‌ملی تکلیف آنها روشن و خبری از نام علی کریمی و مهدی رحمتی در آن نیست. البته تمام این اتفاقات در شرایطی رخ داده که تا قبل از آن شنیده می‌شد فدراسیون برای جادوگر ویزای اتریش گرفته و احتمال دارد کی‌روش او را با خود به برزیل ببرد که حالا این طور نشده و ظاهرا کریمی و رحمتی دیگر شانسی برای پوشیدن پیراهن تیم‌ملی نخواهند داشت.

خط خوردگان احتمالی

فدراسیون فوتبال باید روز دوازدهم خرداد و در آستانه شروع مسابقات لیست نهایی و 23 نفره کی‌روش برای بازی در گروه F را به فیفا اعلام کند. لیستی که آخرین غربال آن در اردوی اتریش انجام خواهد شد تا بیست و سه مسافر خوشبخت کارناوال جهانی فوتبال معرفی شوند. مرد پرتغالی در روزهای گذشته لیست 28 نفره خود را برای اردوی اتریش اعلام کرده که ظاهرا پنج مسافر آن در پایان اردو حذف می‌شوند. پنج مسافری که شاید به اردوی برزیل نروند. اما این پنج نفر چه کسانی هستند. علیرضا حقیقی یاسوشا مکانی، محمدرضا خانزاده، مهدی شریفی، احمد آل‌نعمه و یکی از میان بختیار رحمانی، رضا حقیقی و قاسم‌ حدادی‌فر خط می‌خورند.

البته تا قبل از این هم باید پرسید که کی‌روش به چه بهانه‌ای و کدام عملکرد علیرضا حقیقی را از پرتغال دعوت کرده است؟ با این حال حتما دلیلی دارد که به قول یکی از اهالی فوتبال حضور در میادین بین‌المللی و تجربه فضای اروپا بزرگترین دلیل برای کی‌روش بابت دعوت لژیونرها و دورگه‌هاست.

فرمانده این تیم کیست؟

اکثر کارشناسان تیم‌ملی این روزها پس از خداحافظی مجبتی جباری از تیم‌ملی نیامدن آریا جورهاسه‌گاوا (دو رگه ایرانی – ژاپنی) و سیستم بازی دفاعی جواد نکونام و تیموریان و ناهماهنگی مسعود شجاعی با ملی‌پوشان به دنبال جواب این سئوال هستند که چه کسی خلأ و جای خالی فرمانده مرکز میدان را پر می‌کند. فرماندهی که بتواند با تصمیم‌ها و کنترل‌ بازیکنان در بازی با حریفان انسجام تیم‌ملی را حفظ و آنها را به جلو رهبری کند.



برچسب ها :

آیا جام جهانی 1958 یک دروغ تاریخی است؟

در حالی که 56 سال از جام جهانی 1958 می‌گذرد، با این شک روبرو هستیم که اصلا در این سال جام جهانی ای برگزار شد یا همه‌اش یک دروغ تاریخی است، آن هم یک دروغ بسیار گسترده. از طرفی شواهدی هم وجود دارند که دروغ بودن آن را رد می‌کند، مثلا عکس‌های سیاه و سفید پله ۱۷ ساله که بعد از گلزنی در دیدار فینال جام جهانی ۱۹۵۸ مقابل تیم میزبان، سوئد و پیروزی ۵ بر ۲ تیمش، در حال اشک ریختن است، باعث می‌شود تا به سختی باور کنیم که تمام آن رقابت‌ها یک دروغ بزرگ بوده است. اما بِرور ژاک ده وارن، مورخ، معتقد است شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد آن تورنمنت هیچگاه برگزار نشد!

این یوهان لوفستد، کارگردان سوئدی بود که نخستین بار با ساخت فیلم Konspiration ۵۸ (توطئه ۵۸) این ادعا را رسانه‌ای کرد. در این فیلم، ده وارن شواهد شگفت انگیزی ارائه می‌دهد که ثابت می‌کند جام جهانی ۱۹۵۸ هرگز در سوئد برگزار نشد و آنچه به عنوان جام جهانی در آن سال به مردم دنیا نشان داده شد، در واقع بخشی از پروژه امریکا در زمان جنگ سرد برای تحقیق بر روی قدرت تبلیغاتی تلویزیون بود که با همکاری سیا، فیفا و چهره‌های پر نفوذ صنعت برنامه سازی تلویزیون انجام شد. ده وارن که بیش از ۲۰ سال در آرشیو ملی سوئد کار کرده، در این مورد گفت: «ایالات متحده نیاز داشت تا تاثیر تلویزیون روی مردم را امتحان کند. این بخشی از جنگ سرد بین دو ابر قدرت بود که در آن زمان جریان داشت. من این را «رقابت رسانه‌ای» می نامم. از همان پایان رقابت های جام جهانی ۱۹۵۸، من شروع به جمع آوری هزاران سند، عکس و متن کردم. من به مدارکی دست پیدا کردم که نشان می داد جام جهانی ۱۹۵۸ هرگز برگزار نشد.»

چیزی که می‌بینیم را باید باور کنیم؟

یکی از شواهدی که ده وارن برای صحبت‌هایش ارائه می‌دهد، عکس‌های دیدار نیمه نهایی آن رقابت‌ها بین سوئد و آلمان غربی است که گفته می‌شد در گوتنبرگ برگزار شده است. در پس زمینه آن عکس‌ها، ساختمان‌هایی دیده می‌شود که ده وارن ادعا کرده هرگز در شهر گوتنبرگ وجود نداشته و در واقع، ساختمان‌هایی است که در آن زمان، در لس آنجلس ساخته شده بود. مدرک دیگر، طول سایه بازیکنان در زمین بازی بود. ده وارن معتقد است که سایه بازیکنان با زاویه تابش آفتاب در تابستان‌های سوئد همخوان نیست و تنها می‌تواند با محلی در امریکای شمالی تطابق داشته باشد.

البته تئوری‌های ده وارن، منتقدانی جدی هم دارد؛ از جمله ستاره‌های همان تیم سوئد که با کسب عنوان نایب قهرمانی در جام جهانی ۱۹۵۸، برای همیشه به عنوان بزرگ‌ترین ستاره‌های تاریخ فوتبال این کشور شناخته شدند.

کور همرین که در دیدار نیمه نهایی، یکی از گل‌های سوئد را با حرکتی انفرادی و تماشایی وارد دروازه آلمان غربی کرد، در مورد ادعاهای ده وارن گفت: «آنها می گویند که جام جهانی ۱۹۵۸ در سوئد برگزار نشده است. تنها چیزی که من می توانم بگویم این است که من آنجا بودم. درک نمی کنم که چطور آنها چنین ادعایی مطرح می کنند. بزرگ ترین خاطره فوتبالی زندگی من، جام جهانی ۱۹۵۸ است.» اما همه اعضای آن تیم سوئد با همرین موافق نیستند. آگنه سیمونسون، مهاجم تیم ملی سوئد که گل دوم تیمش در دیدار فینال را وارد دروازه برزیل کرد، گفت: «به زودی دیگر کسی باقی نمی ماند که بتواند قسم بخورد که جام جهانی ۱۹۵۸ برگزار شده است.» حقیقتی که مرگ یک ماه قبل هیلدرالدو بلینی، کاپیتان تیم ملی برزیل در آن رقابت‌ها، آن را تایید می‌کند. ادعاهای ده وارن طرفداران پر و پا قرص تری هم دارند؛ گروهی به نام Konspiration ۵۸ که به افرادی که ادعا می‌کنند جام جهانی ۱۹۵۸ برگزار شده، حمله کرده یا آن‌ها را تهدید به مرگ می‌کنند. یکی از کسانی که ادعا کرده توسط این گروه تهدید شده، لنارت یوهانسن، رییس سابق یوفاست: «این را نباید یک شوخی در نظر گرفت؛ این یک مساله جدی است. آنها با من تماس گرفتند و حتی بسته هایی به خانه ام فرستادند. من از پلیس خواستم تا از خانه ام مراقبت کنند. آنها به من گفتند که زمان زیادی زنده نمی مانم. اگر ما که مدارک زیادی برای انجام این رقابت ها داریم، در این مورد شفاف سازی نکنیم، خیلی ها متقاعد می شوند که این اتفاق واقعا رخ نداده است.»

واکنش عمومی؛ یک توفان

وقتی فیلم Konspiration ۵۸ در سال ۲۰۰۲ از تلویزیون سوئد پخش شد، بحث‌های زیادی ایجاد کرد. لوفستد می‌گوید: «نسل های قدیمی تر که خاطراتشان از جام جهانی ۱۹۵۸ همچنان زنده بود، خیلی ناراحت شدند.» او همچنین گفت که ایمیل‌های زیادی دریافت کرد که در آن از او خواسته شد به خاطر ساختن این فیلم و مطرح کردن این ادعاها، عذرخواهی کند. اما لوفستد نیاز به عذرخواهی نداشت زیرا خیلی از بیننده‌های فیلم، حتی آن‌هایی که تیتراژ پایانی را دیدند، احتمالا آنقدر سرگرم بحث کردن بودند که ندیدند در انتهای فیلم نوشته شده همه این ادعاها، وجود سازمان Konspiration ۵۸ و تئوری‌های ده وارن، ساختگی و در واقع بخشی از یک سناریو بوده است. حتی آن‌هایی که در فیلم صحبت کردند، از جمله لنارت یوهانسون، همرین، سیمونسون و بقیه، در واقع نقش بازی کرده بودند.

چرا چنین فیلمی ساخته شد؟

لوفستد توضیح می‌دهد که ایده ساخت این فیلم، در جریان یک گپ و گفت دوستانه شکل گرفت. در مورد اینکه چطور رسانه‌ها می‌توانند با دادن اطلاعات نادرست در مورد یک واقعه، افکار عمومی را هدایت کنند و حتی واقعه‌ای را به طور کلی متفاوت از آنچه اتفاق افتاده، جا بیندازند: «ما می خواستیم تا جای ممکن مردم را گول بزنیم. من فکر کردم که اگر مردم این داستان را باور کنند، وقتی بفهمند که تماما ساختگی بوده، تاثیر زیادی روی آنها خواهد داشت. بعضی ها خیلی زود فهمیدند که این فیلم واقعی نیست و عده ای هم بعد از مدتی متوجه شدند اما گروهی هم بودند که فکر کردند این تئوری ها حقیقت دارد. باید از چنین افرادی که هر چیزی را باور می کنند، ترسید.» حالا ۱۲ سال از ساخت این فیلم گذشته و تب و تاب اولیه در سوئد در مورد آن فروکش کرده است اما هنوز هم فیلمی مهم شناخته می‌شود و در مدارس سوئد برای آموزش تفکر انتقادی به کودکان نشان داده می‌شود؛ مساله ای که در واقع هدف اولیه لوفستد بوده است: «می خواستم به مردم نشان بدهم که نباید هر چیزی که در تلویزیون می بینند یا می خوانند را باور کنند. همه باید نگاهی انتقادی داشته باشد. من هنوز هم کسانی را می بینم که فیلم را ندیده اند یا چیزی در مورد آن نمی دانند اما فکر می کنند در جام جهانی ۱۹۵۸ اتفاقات عجیبی رخ داده است!»



برچسب ها :

سرمربی اروگوئه در جام جهانی اعتراف کرد

تیم ملی اروگوئه تا کنون در دو جام جهانی 1930 و 1950 قهرمان شده است، آن‌ها پس از این دو قهرمانی تا سال‌ها موفقیت چندانی را کسب نکردند، تا اینکه مجددا درجام جهانی 2010 آفریقای جنوبی توانستند درمرحله نیمه نهایی این مسابقات حاضر شوند وبه مقام چهارمی جهان برسند.

تیم ملی اروگوئه یکسال پس از چهارمی جام جهانی در کوپا آمریکا نیز به قهرمانی رسید تا برای برزیلی‌ها و آرژانتینی‌ها خط ونشان بکشد، امروزه عده زیادی از فوتبالدوستان معتقدند که بازیکنان حال حاضر تیم اروگوئه جا پای پدرانشان گذاشته‌اند و می‌توانند خاطرات جام جهانی 1950 برزیل را در جام جهانی 2014 تکرار بکنند، اما با این همه اسکار تاباراز در این مورد اعتقاد دیگری دارد، چرا که او معتقد است تیم ملی اروگوئه با وجود قرار اشتن در رده پنجم جدول رده بندی فیفا کماکان شانس قهرمانی در جام جهانی را ندارد.

این مربی 67 ساله می‌گوید: در دنیای فوتبال نیز کشورهای جهان اول و جهان سوم وجود دارند ومن فکر می‌کنم ما نه تنها در جهان بلکه در قاره‌ی آمریکای جنوبی نیز تیم خیلی بزرگی نیستیم. در واقع همین مسئله باعث شده است تا با زحمت به جام جهانی صعود کنیم، در واقع تیمی را می‌توان مدعی فتح جام جهانی دانست که خیلی راحت به این رقابت‌ها راه پیدا کند.

اروگوئه در چهار دوره اخیر مقدماتی جام جهانی، در سه دوره با پیروزی در بازی پلی آف راهی این مسابقات شده است، آن‌ها همچنین در سال 2006 از صعود به جام جهانی بازماندند.

تابارس در ادامه گفت: ” ما به لطف تاریخچه فوتبالمان همواره سعی می‌کنیم که در جمع بزرگان جهان باشیم، گاهی هم در این کار موفق می‌شویم که یک نمونه‌ی آن جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی بود.

تاباز امسال سومین جام جهانی خود را بر روی نیمکت اروگوئه تجربه می‌کند وی در مورد شرایط تیمش در آستانه‌ی این رقابت‌ها می‌گوید: باید در جام جهانی از دسته از بازیکنانی استفاده کنیم که برای مدافعان حریف دردسر ایجاد می‌کنند، حریفان ما از مدافعین تراز اولی در سطح بین الملی استفاده می‌کنند، انگلیس تیم بسیار قدرتمندی است، ضمن اینکه ایتالیایی‌ها نیاز با پراندلی پیشرفت خوبی را داشته‌اند، آن‌ها در جام کنفدراسیون‌های سال گذشته تیم اسپانیا را اسیر خود کرده بودند وبا بدشانسی در ضربات پنالتی به این تیم باختند.



برچسب ها :

5 نکته خواندنی در مورد تیم‌های حاضر در جام جهانی

1- برزیل موفق‌ترین تیم جام جهانی:

تیم ملی برزیل با 5 عنوان قهرمانی پر افتخارترین تیم جام جهانی به حساب می‌آید، این تیم اولین بار درسال 1958 به مقام قهرمانی رسید، طلایی پوشان سپس در دو جام جهانی، 1962 و 1970 هم به مقام قهرمانی رسیدند. فوتبال برزیل پس ازقهرمانی در جام جهانی 1970 تا 24 سال در حسرت فتح جام باقی ماند، تا اینکه بالاخره آن‌ها توانستند در سال 1994 برای چهارمین بار به قهرمانی برسند، سالسائو در این سال در ضربات پنالتی ایتالیایی‌ها را شکست دادند و عنوان نخست را از آن خود کردند، پس از این موفقیت برزیلی‌ها در دو جام جهانی 1998 و 2002 نیزفینالیست شدند، که در سال 98 نایب قهرمان و در سال 2002 برای پنجمین بار قهرمان شدند.

پس از برزیل تیم ملی ایتالیا با چهار عنوان قهرمانی پرافتخارترین تیم جام جهانی به شمار می‌رود، آن‌ها در سالهای 1934، 1938، 1982 و 2006 قهرمان جهان شده‌اند.

2- آلمانی‌ها رکورد دار نایب قهرمانی و سومی در جام جهانی:

تیم ملی آلمان ناکام‌ترین تیم تاریخ جام جهانی در بازی فینال است، آن‌ها تا کنون در هفت فینال جام جهانی حاضر بوده‌اند، که در 4 دیدار آن شکست خورده‌اند، آلمان‌ها بیشتربن رکورد را در زمینه نایب قهرمانی جام جهانی دارند،پس از آلمانی‌ها بلند قامتان هلندی با سه عنوان نایب قهرمانی در رده دوم رکورد داران نایب قهرمانی در جام جهانی هستند.

در زمینه عنوان سومی، نیز آلمان‌ها صاحب رکورد هستند، آن‌ها در سالهای 1934، 1970، 2006 و 2010 در جام جهانی به مقام سومی رسیده‌اند.

3- فینال جام جهانی، ایتالیا، ضربات پنالتی

تا کون فینال جام جهانی فوتبال در دو دوره به ضربات پنالتی کشیده شده است، که در هر دو دوره نیز یک طرف آن تیم ملی ایتالیا بوده است، لاجوردی پوشان در سال 1994 جام را از دست دادند، اما در سال 2006 با برتری مقابل فرانسه به مقام قهرمانی رسیدند.

4- کره ای‌ها تنها تیم آسیایی حاضر در تیمه نهایی

تا کنون تیم‌های آسیایی زیادی به جام جهانی راه یافتند که از این میان تنها تیم کره جنوبی توانسته است به جمع چهارتیم برتر صعود کند.

5- قاره ِ آفریقا، ناموفق‌ترین قاره در نیمه نهایی جام جهانی

تا کنون تمامی فدراسیون‌های پنج قاره‌ی جهان، در نیمه نهایی جام جهانی تیم داشته‌اند، اما قاره آفریقا علی رغم داشتن تیم‌های قدرتمند هرگز در نیمه نهایی جام جهانی نماینده ای نداشته است. در سال 2010 تیم ملی غنا در آستانه حضور در نیمه نهایی قرار گرفت، اما آن‌ها نیز در ضربات پنالتی مقابل اوروگوئه شکست خوردند و بنابراین نتوانستند به مرحله نهایی برسند.



برچسب ها :

سرگذشت تلخ کاپیتان تاریخی فرانسه در جام جهانی

فرانسوی‌ها از دیرباز از کشورهای صاحب سبک جهان فوتبال بوده‌اند، آن‌ها در اولین دوره‌ی جام جهانی موفق شدند، اولین گل تاریخ این رقابت‌ها را به ثمر برسانند، خروس‌ها در این جام پس از پیروزی چهار بر یک مقابل مکزیک دچار خود بزرگ بینی شدند و هیمن عامل در ادامه سبب شد تا آنها با قبول دو شکست یک بر صفر با جام وداع کنند.

امروزه بسیاری ازکارشناسان فوتبال فرانسه معتقدند که تیم ملی این کشور در جام جهانی 1930 یکی از قدرتمندترین تیم‌های تاریخ فرانسه بوده است، آن‌ها در این جام از بازیکنان بزرگی بهره می‌بردند که یکی از این بازیکنان بزرگ الکس ویلاپان کاپیتان این تیم بود، او که در سال 1905 در کشور الجزایر متولد شده بود در جام جهانی 1930 تنها 25 سال داشت، او در این مسابقات میانه میدان تیم ملی فرانسه را تحت کنترل خود قرار می‌داد و زمینه ساز گلزنی بازیکنان تیمش می‌شد، او در مجموع 25 بازی برای تیم ملی کشورش انجام داد، اما در هیچ یک از این دیدارها موفق به گلزنی نشد.

در سال 1939 میلادی آتش جنگ جهانی دوم برافروخته شد. آلمان نازی با حمله به کشور اتریش آغازگر این جنگ بود، بعدها پیشروی آلمان‌ها به سمت مرزهای فرانسه رسید و درنهایت دو کشور به جنگ یکدیگر رفتند، در نهایت پس از اینکه جنگ جهانی دوم با پیروزی متفقین به پایان رسید، مسئولین فرانسوی در صدد انتقام از عوامل دشمن برآمدند. در سال‌های آخر جنگ جهانی دوم بود که خبر عجیبی به دست رسانه‌های فرانسوی رسید؛ الکس ویلاپلان کاپیتان سابق تیم ملی فرانسه سال‌ها برای آلمانی‌ها جاسوسی می‌کرده و اطلاعات کشورش فرانسه را به آلمان‌های نازی می‌فروخته است! این خبر اگر چه در ابتدا همگان را به تعجب واداشت، اما به هیچ عنوان خللی در حکم اعدام وی ایجاد نکرد، چرا که ویلاپان در نهایت در روز اول دسامبر سال 1944 میلادی همراه با 10 ده نفر دگیر اعدام شد.

امروزه بسیاری از افراد معتقدند که اعدام این بازیکن عملی غیر اخلاقی بوده است، چرا که وی به نوبه‌ی خود دینش را به کشور فرانسه ادا کرده بود، اما در مخالفت با این عقیده دسته‌ی دیگری نیزاز مردم مدعی هستند که اعدام وی حکم صحیحی بوده است وهمه باید در مقابل قانون مساوی باشند.



برچسب ها :

رکورد شکنی دو بازیکن دریک بازی جام جهانی

جام جهانی 1994 ایالات متحده آمریکا با همه خاطرات تلخ وشیرینش، یک ویژگی خاص هم داشت، در واقع در این جام برای نخستین باررکوردهای زیادی شکسته شد، در این رقابت‌ها برای اولین بار تعداد تماشاگران از مرز 3 میلیون نفر عبور کرد، و دو بازیکن نیز در یک مسابقه توانستند دو رکورد مختلف را جا به جا کنند، دو رکوردی که تا سال‌ها بعید به نظر می‌رسد توسط کسی شکسته شود. برای اینکه ما هم در حال هوای آن دوران قرار بگیریم، بد نیست که مروری بر خاطرات آن روزها داشته باشیم.

در این جام جهانی بر خلاف سال 1990 ایتالیا شیرهای رام نشدنی کامرون، صلابت گذشته را نداشتند، آن‌ها که از دو بازی اولشان مقابل سوئد وبرزیل نفعی نبرده بودند، در بازی سوم درمقابل تیم روسیه ای قرار گرفتند که دو بازی قبلش را واگذار کرده بود، با این حال در این مسابقه روس‌ها از همان ابتدای بازی به سمت دروازه‌ی شیرهای سیاه تاختند ودر دقیقه 15 مسابقه توانستند با گل اولگ سالنکو از حریف پیش بیفتند، این بازیکن در ادامه نیمه اول دو بار دیگر نیز گلزنی کرد، تا یکی از معدود مهاجمانی باشد که در یک نیمه از جام جهانی هت تریک می‌کند.

با شروع نیمه‌ی دوم تیم کامرون حمله‌ی برق آسایی را ترتیب داد و این تیم با ضربه روژه میلا به گل رسید، این بازیکن با این گل توانست با 42 سال و 39 روز رکوردار مسن‌ترین گلزن جام جهانی شود.

تیم روسیه در ادامه نیمه دوم سه گل دیگر نیز به ثمر رساند، که دو گل آن توسط سالنکو به ثمر رسید. به این ترتیب سالنکو با به ثمر رساندن 5 گل در یک مسابقه، رکوردار بیشتر گل زده در یک بازی جام جهانی شد.

در پایان این مسابقه هر دو تیم از صعود به مرحله یک هشتم نهایی بازماندند، اما تنها تفاوتشان در این بود که روسیه آبرومندانه تر حذف شد. در آخر بازی نیز از هر دوی این بازیکنان به دلیل رکورد شکنی هایشان تجلیلی به عمل آمد و هر دوی آنها با یکدیگر عکس یادگاری گرفتند.

نکته دیگری که در خصوص این مسابقه وجود دارد، به قضاوت جمال شریف داور سوری این مسابقه مربوط می‌شود، او در حال حاضر کارشناس داوری شبکه‌ی الجزیره اسپرت است وی چندی پیش در برنامه ای تلویزیونی علت حذف تیم‌های ایرانی را از مسابقات باشگاه‌های آسیا قضاوت‌های ضعیف داوران عرب دانست.



برچسب ها :

خط و نشان دروازه بان کاستاریکا برای حریفانش در جام جهانی

شاید شما هم گمان می‌کنید که بهترین دروازه بان لالیگا یک اسپانیایی است، اما جالب است که بدانید، بهترین دروازه بان این لیگ معتبر در حال حاضر یک کاستاریکایی به نام کیلور ناواس است،، این دروازه بان که در حال حاضر برای تیم لوانته بازی می‌کند در فصل جاری لالیگا 78 درصد مهارهایش با موفقیت همراه بوده است، او همچنین در ماه مارس سال 2014 عنوان بازیکن ماه لالیگا را از آن خود کرد.

به تازگی شایعات زیادی در مورد پیوستن این دروازه بان به تیم‌های بزرگ لالیگا شنیده می‌شود، اما خود ناواس اعلام کرده که فعلا تمرکزش را بر روی چند بازی آتی لوانته گذاشته است، او در ادامه عنوان نموده است که پس از جام جهانی در مورد تیم جدیدش تصمیم می‌گیرد

این دروازه بان به تازگی مصاحبه ای را با سایت فیفا در مورد شرایط تیم ملی کاستاریکا و مسابقات جام جهانی 2014 انجام داده است، که خلاصه آن به شرح زیر است:

شما چند سالی است هست که در لالیگا بازی می‌کنید، بازی در این لیگ معتبر چه تاثیری بر عملکرد شما داشته است؟ کدام یک از دروازه بان این لیگ بیش‌ترین تاثیر را بر روی ما گذاشته‌اند؟

واقعا برای من باعث افتخار است که در لیگ اسپانیا بازی می‌کنم، دروازه بانی در لالیگا باعث پیشرفت من شده است، در اینجا دروازه بانان بزرگی مانند کاسیاس، والدز، دیه گو لوپز و… دروازه بانی می‌کنند، آن‌ها در این لیگ تجربه زیادی را کسب کرده‌اند وهمواره جزء بهترین‌ها بوده‌اند.

در حال حاضر بازیکنان زیادی از کاستاریکا به اروپا مهاجرت می‌کنند، ارزیابی شما از این پدیده چیست؟

هر بازیکنی که به اروپا می‌آید تمام تلاشش را بر این اصل می‌گذارد که فوبال کشورش را به دنیا معرفی کند، من معتقدم که در فوتبال کاستاریکا استعدادهای شماری وجود دارد، ما هم به عنوان لژیونرهای کاستاریکا سعی می‌کنیم، تا درهای ورود به فوتبال اروپا را به روی سایرین باز کنیم.

برویم سر بحث جام جهانی، شما چه خاطراتی از این مسابقات دارید؟

یاد دارم که در جام جهانی 2002، تیم ملی کاستاریکا پس از سال‌ها غیبت در این مسابقات حاضر می‌شد، آن موقع من و دوستان هم مدرسه‌ایم جمع می‌شدیم و بازی‌ها را از تلویزیون تماشا می‌کردیم، ساعت بازی‌ها به نیمه‌های شب بر می‌خورد اما ما خسته و خواب آلود بیدار می‌شدیم و مسابقات تیم ملی را نگاه می‌کردیم.

 چقدر به نتیجه گرفتن تیم ملی کاستاریکا در جام جهانی امیدوارید؟

من به شخصه امیدوارم ومعتقدم که در فوتبال هیچ چیز غیر ممکن نیست، می‌دانم که تمامی همگروهایمان حداقل یک بار در جام جهانی به قهرمانی رسیده‌اند، اما این مسئله اهمیتی ندارد، ما حرف‌هایمان را در زمین مسابقه می‌زنیم، مطمئن باشید که تیم ملی کاستاریکا در تمام مدت حضورش در جام جهانی با انگیزه بازی می‌کند.

همگرههایتان در ترکیبشان بازیکنان بزرگ زیادی را دارند، مثلا استیون جرارد از تیم ملی نگلیس، سوارز اوروگوئه ای و بوفون ایتالیایی، آیا از آن‌ها هیچگونه هراسی ندارید؟

قبول دارم، ما با سه تیم قوی بازی خواهیم کرد، اما من در مقابل بازیکن بزرگ بازی‌های زیادی را انجام داده‌ام، در حال حاضر بازی در مقابل نام‌ها برای من عادی شده است.

در جام جهانی با کدام بازیکن پیراهنتان را تعویض می‌کنید؟

شاید با بوفون پیراهنم را تعویض کنم. چون معتقدم او دروازه بان بزرگی است، من مطمئنم که بازی با ایتالیا برای ما تجربه بزرگی خواهد بود.



برچسب ها :

علی دایی ، اسطوره ناکام جام جهانی

از زمانیکه تیم ملی ایران نخستین بازی رسمی‌اش را در کابل و در مقابل تیم ملی افغانستان انجام داد قریب به هفتاد وسه سال زمان می‌گذرد، در طول این مدت بازیکنان بسیاری پیراهن تیم ملی را بر تن کرده‌اند، از مرحوم دهداری، حسین صدقیانی، حبیبی و یاوری گرفته تا علی پروین، ناصر حجازی و کریم باقری، درست است که بسیاری از این افراد به واقع حتی فراتر از یک بازیکن اسطوره ای بوده‌اند، اما باید پذیرفت که شناسنامه‌ی فوتبال ایران را تنها با نام یک بازیکن در جهان می‌شناسند، بازیکنی که سال‌ها پیراهن شماره 10 تیم ملی را برتن می‌کرد و دروازه‌ی هر حریفی را با ضربات سر می‌گشود.

علی دایی در مجموع 149 بازی را برای تیم ملی ایران انجام داد، او در این مدت 109 بار موفق به گلزنی شد، گفتنی است که بسیاری از گلهای این بازیکن در مرحله‌ی انتخابی جام‌های جهانی به ثمر می‌رسید، او در دیدار پلی آف جام جهانی 1998 با ارسال یک پاس دقیق برای خداداد عزیزی زمینه ساز صعود ایران به جام جهانی 98 فرانسه بود، اما با این حال جالب است که بدانید علی دایی علی رغم درخشش در مقدماتی جام جهانی در مسابقات 98 فرانسه بسیار کم فروغ بود، او به غیر از پاس گلی که به مهدوی کیا در بازی با آمریکا داد درخشش خاصی را از خود نشان نداد.

این بازیکن در مقدماتی جام جهانی 2002 نیز گلهای زیادی را برای تیم ملی کشورمان به ثمر رساند، اما متاسفانه در این دوره بخت با او وتیم ملی ایران یار نبود و ملی پوشان کشورمان در عین شایستگی شانس حضور در جام جهانی را از دست دادند.

این بازکین اسطوره ای در جام جهانی 2006 نیز حاضر بود، اما عملکرد ضعیف وی در بازی نخست مقابل مکزیک برانکو را مجاب کرد تا اورا در بازی مقابل پرتغال از ترکیب بیرون بگذارد، گفتنی است که گلهای تیم ملی ایران را در این جام دو مدافع به نام هی سهراب بختیاری زاده ویحیی گل محمدی به ثمر رساندند.

اما با این همه شاید علی دایی در دو جام جهانی 1998 و 2006 جز بازیکنان ناکام باشد، اما وی یکی از موثرترین بازیکنان ایران را در راه صعود به جام جهانی بود. او در بازی مقابل لائوس در مقدماتی جام جهانی 2006 موفق شد چهار بار گلزنی کند و به عنوان اولین بازیکن در جهان صاحب رکورد 100 گل ملی شود.



برچسب ها :